2011. október 19., szerda

Gaudi kereszt 1.1

Váratlan ihlet: megnéztem Vin Diesel száguldozós, lövöldözős filmjét, és a srác nyakában lévő, szerintem Gaudi-jellegű ezüst kereszt megragadt a fejemben.

A Gaudi keresztet eddig a "recept" szerint 3 mm-es bicone vagy csiszolt és 15 mm-es kásagyöngyből készítettem. Így a kész medál kb 8 cm magas, ami elég nagydarab.
Most a film után rájöttem, hogy ha 11-es és 15-ös kásával dolgozom, nyilván jóval kisebb lesz, kérdés csak az, hogy vajon jól fog-e kinézni, kijön-e a minta.

Nem töprengtem tovább, gyorsan neki is álltam, íme a végeredmény:

A medál így alig magasabb 4 cm-nél, és a minta is tökéletesen kijött. A krómszín gyöngy pedig direkt jól is áll ennek a darabnak, nagyon komoly, férfias hatása van - legalábbis szerintem.

Szerintetek?

7 megjegyzés:

Ábrahámné Éva írta...

Nekem nagyon tetszik .

Hajnal írta...

Nekem is nagyon tetszik :) Ügyi vagy!
Rajtam valahogy eddig kifogott ez a minta,pedig nagyon tetszik :( Lenne esetleg valami jó tanácsod hozzá?Te is abból a japán mintából készíted?
Üdv:Hajni!

LUCILA írta...

Hermosa!

Vervian írta...

Bár én már leszoktam a keresztek viseléséről, de ez a darab most megingatott. :-) Lehet, hogy én is... ? :-D

Susan írta...

Nagyon szuper lett, lehet én is megpróbálom ilyen kicsiben, igy sokkal jobban tetszik. Gratulálok!

Gyöngymágus: írta...

Hajni: igen, a japán minta az alapom. Jó tanácsom, hogy nagyon figyelmesen kövesd a rajzot, nekem egyértelmű volt, de tudom, hogy sok gyöngyös feladja, mert belezavarodik. A legeleje talán kicsit trükkös. A kereszt közepe a kiindulópont, fűzöl egy nyolcas kört háromszögöltéssel (ugyanúgy, mint a nálam korábban megtalálható 3D-s szív mintának az első lépésénél), ás úgy fűzöl hozzá egy másik nyolcas kört a hátuljára, hogy minden második háromszöghöz adsz hozzá plusz gyöngyöt. Így kijön egy két körformából álló alakzat, mint két palacsinta egymásra rakva :), viszont a sarkaikon 4 szélső gyöngy közös, 4 pedig külön-külön van. Azaz, így lesz meg a kereszt négy ága. Innen már szerintem egyértelmű a minta. :)

Alma írta...

Tényleg nagyon jó lett, bár nem kifejezetten pasis.. Szuper!

Megjegyzés küldése